De ondernemer

Het is uitermate belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium geadviseerd te worden over de rechten en plichten van uzelf, van uw bedrijf en uw werknemers. Lees hieronder meer over strafrecht m.b.t ondernemers.

Economische delicten

Indien u als ondernemer in aanraking komt met het strafrecht, gaat het vooral om economische delicten. Overtredingen van bijvoorbeeld de milieuwetgeving, de belasting- en douanewetgeving, de Wet personenvervoer, de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus, de Wet op de kansspelen of de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. 

Indien uw bedrijf betrokken raakt bij een economisch delict, dan kan uw bedrijf als rechtspersoon verdachte worden, maar ook u als ondernemer, directeur of eigenaar van het bedrijf. Hetzelfde geldt voor een werknemer die als feitelijk leidinggever is opgetreden.

U en uw bedrijf krijgen dan te maken met het economisch strafrecht.

Laat u adviseren

Het is uitermate belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium geadviseerd te worden over de rechten en plichten van uzelf, van uw bedrijf en uw werknemers. Maar ook om geïnformeerd te worden over bijvoorbeeld het binnentreden in uw bedrijf door de FIOD of de NVWA en het leggen van beslag op uw administratie en bedrijfsgoederen.

Ter voorkoming van imagoschade is het belangrijk dat de zaak buiten de publiciteit blijft en zoveel mogelijk in een voorfase wordt afgedaan of uit onderhandeld met het openbaar ministerie.

Contact gegevens